Een gastblogger op mijn blog. Dat leek mij een leuk idee. En zo benaderde ik Bianca. Zij werkt als gediplomeerd uitvaartbegeleidster voor Els Bakker Uitvaartzorg. Een uitvaartonderneming waar veel aandacht is voor de mooie momenten van afscheid. Maar Bianca ken ik ook uit ons dorp, haar zoon heeft een tijd lang op Melvin gepast en veel vrolijkheid in ons huis gebracht. Ze is een hele warme vrouw met oog voor detail. Je vindt haar kijk op afscheidsfotografie hieronder – ik had het zelf niet mooier kunnen formuleren ♥

“Mijn persoonlijke ervaring met afscheidsfotografie:
Beelden geven steun en troost om door een verdrietige, moeilijke periode heen te komen. Omdat door de tranen en de vaak veel te drukke stilte om je heen niet altijd alles zichtbaar is, zijn beelden na afloop van onschatbare waarde.
We bewaren beelden van belangrijke gebeurtenissen in ons leven op foto of film. Ernaar kijkend komen de gevoelens en emoties van toen weer tot leven. Dat doen we bij verjaardagen en bruiloften, hele reportages. Gek, we doen het niet vaak bij een afscheid. Terwijl dat toch een emotionele bijeenkomst is, waar veel mensen uit ons verleden weer eens samenkomen, maar waarbij de direct betrokkenen zich achteraf vaak realiseren dat alles in de drukte van het moment toch in een waas is voorbij gegaan.
‘Bij alle droefheid die bij me opwelt voel ik vooral de warmte van dat samenkomen.’
‘Geen foto’s van verdriet, maar foto’s van een eervol afscheid. Het helpt ons bij het verwerken.’
‘Ze heeft zeer veel oog voor detail en is heel onzichtbaar aanwezig.’
Dit zijn enkele reacties van nabestaanden die gebruik hebben gemaakt van een afscheidsfotograaf. Er is nergens zoveel liefde voelbaar als op een afscheid. Hoe fijn is het dat je de foto’s later nog kunt bekijken, kunt delen en de liefde en warmte van die dag opnieuw kunt voelen? Met een lach en een traan terug denken aan het laatste eerbetoon, waarin je alles hebt gedaan wat zo bij je geliefde past.
Deze momenten zijn ontzettend waardevol, een afscheidsfotograaf legt emotie en gevoel vast. Zichtbaar, en toch onzichtbaar aanwezig. Alle pijn, alle vreugde en alle belangrijke details brengen ze in beeld. “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”.

Bianca Mulders / Els Bakker Uitvaartzorg Gastblogger Bianca Mulders

Een blog van de afscheidsreportage waarvan je hierboven een foto ziet, en die ik voor Els Bakker Uitvaartzorg in samenwerking met Bianca heb mogen verzorgen, vind je hier.

Ik hoop gauw nog een keer een andere gastblogger hier te mogen verwelkomen.