Afscheidsfotografie met vlinders
Het fotograferen van afscheidsreportages is iets dat mij altijd raakt, maar deze uitvaart in Haaren heeft bij mij extra veel losgemaakt. De wens van de familie was het om op de begraafplaats vlinders los te laten, maar net van tevoren kregen ze te horen dat de weersomstandigheden te koud waren. Echte vlinders maken dan geen kans om in de vrije natuur te overleven en worden daarom niet geleverd. Als dierenliefhebber sta ik helemaal achter dit standpunt, en ik ben blij dat dit soort bescherming bestaat. Bij Els Bakker Uitvaartzorg wisten ze er wel raad mee en zorgden ze voor magische papieren vlinders.
De hele dag voelde ik dat de liefde binnen deze familie vol verbinding zat. Alles werd samen beleefd. Ik voelde me oprecht bevoorrecht om hier getuige van te mogen zijn. Na de afscheidsdienst begaf de familie zich naar de begraafplaats. Stiekem was ik een beetje zenuwachtig of het wel goed zou komen met de vlinders. Ik gunde de familie zo zeer een mooi, symbolisch moment van loslaten. En ja hoor: zodra de kaartjes geopend werden, dwarrelden de papieren beestjes de lucht in en toverden een sprankeling in de ogen van alle aanwezigen. Alsof al die liefde in de vlinders ging zitten. Prachtig om te zien! Afscheidsfotografie met vlinders – voor mij mag het altijd op die manier!

Afscheidsfotografie in HelvoirtAfscheidsdienst in de kerk van HelvoirtKaarsjes aanstekenKist versiert met vlindersAfscheidsdienst in de kerk van HelvoirtMaria waakt over de overledeneAfscheidsfotografie in HelvoirtDe familie vind troost bij elkaarEen glimlach tijdens de afscheidsdienstAfscheidsdienst in de kerk van HelvoirtZegening tijdens de uitvaartEigen muziek tijdens de uitvaartWierook tijdens de uitvaartTroost tijdens de uitvaartAfscheidsdienst in de kerk van HelvoirtRouwstoet onderweg naar de begraafplaatsAfscheidsfotografie met vlindersAfscheidsfotografie met vlindersAfscheidsfotografie met vlinders

Wil je meer weten over mijn afscheidsfotografie, kijk dan hier.