nl

Afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie en Herinneringsfotografie: Afscheid nemen van een geliefde, een vriend, een familielid of een kind doet pijn. Nabestaanden beleven het afscheid van hun dierbaren vaak als in een roes. Details van een emotionele dag vervliegen in alle hectiek. Afscheidsfoto’s maken de cirkel van het leven en de liefde helemaal rond. Nergens is de liefde zo voelbaar aanwezig als bij een afscheid. Het biedt troost als je met een lach en een traan kunt terugkijken. Graag leg ik jullie verbondenheid met elkaar in beelden vast om dierbare herinneringen levend te houden. Daarbij ben ik met warmte en toch zonder nadrukkelijk op de voorgrond te treden aanwezig. Neem graag vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook herinneringsfotografie van de laatste levensfase verzorg ik voor jullie met liefde en warmte. Kijk voor meer informatie onderaan deze pagina. Soulmates Images is aangesloten bij het Nederlands Colectief van Afscheidsfotografen.

Het sluiten van de kist
Verbondenheid tijdens een afscheid is misschien nog wel het meeste te voelen tijdens het sluiten van de kist. De verbondenheid met de overledene, omdat op dat moment het laatste lichamelijke contact mogelijk is, maar ook verbondenheid onder diegene die achterblijven. Met elkaar zoek je op dit moment troost. Bij deze uitvaart in Vlijmen gebeurde dat op een heel ontroerende manier.

Afscheidsfotografie tijdens het sluiten van de kist

Afscheidsfotografie in Duitsland
Een begrafenis of crematie te fotograferen in het buitenland is een bijzondere ervaring. Aan afscheid nemen zijn tradities verbonden en die kunnen op andere plaatsten verschillen van hoe we afscheid bij ons beleven. Bij deze uitvaart in Duitsland vond de crematie voor de afscheidsdienst plaats en werd de urne na de plechtigheid gezamenlijk bijgezet in het familiegraf.

Afscheidsfotografie ook in het buitenland

Het familiegevoel
Afscheid neem je het liefst samen. Samen met je dierbaren om je heen word de pijn dragelijker en voel je nog dieper verbonden met je familie dan anders. Jullie samenhorigheid, de momenten van troost en steun – die leg ik met mijn afscheidsfotografie vast. Zodat je aansluitend kan zien van wie eigenlijk de troostende hand op je schouder was.

Afscheidsfotografie met familiegevoel

Afscheid met paarden
De rouwstoet ter ere van Marcia Hendrikx-Bakker in Cappele aan de IJssel stond in het teken van haar geliefde IJslandse paarden. In alle liefdevol verzorgde versieringen kwamen paarden en de kleuren van Pink Ribbon terug. Ook hier was de samenhorigheid alom aanwezig.

Afscheidsfotografie met paarden

Afscheidsfotografie in de kerk
Bij een afscheidsdienst in de kerk horen weer hele andere rituelen. Dat zorgt voor een plechtige sfeer, waarin de nabestaanden toch ook in betrokken kunnen worden.

Afscheidsfotografie in de kerk

Prijzen afscheidsfotografie
Inbegrepen in alle pakketten zijn de professioneel bewerkte foto’s digitaal aangeleverd in hoge resolutie op USB-stick, een slideshow op muziek, btw en reiskosten tot 30 km vanuit Esch.
Basispakket Vergeet-mij-niet: 3 uren fotografie, harmonicaboekje met 6 ingeplakte foto’s – 495,- euro
Pakket Gerbera: 4 uren fotografie, fotoalbum 20×20 cm, 20 pagina’s – 750,- euro
Pakket Magnolia: 5 uren fotografie, fotoalbum 20×20 cm, 30 pagina’s – 895,- euro
Pakket Orchidee: 6 uren fotografie, fotoalbum 25×25 cm, 40 pagina’s – 1.125,- euro

Herinneringsfotografie Laatste Levensfase
Hebben jullie slecht bericht over de gezondheid van een familielid? En willen jullie nog een keer samen tijd doorbrengen met een fotograaf erbij? Ook dit soort fotografie verzorg ik voor jullie met liefde en warmte! Dat kan een gezamenlijk uitje naar de duinen zijn of een spelletjesmiddag thuis. Als het maar bij jullie past, dan leg ik jullie verbondenheid met elkaar vast. Een dierbare herinnering, zeker ook voor de volgende generatie.


Voor een voorbeeld van een familieshoot in de laatste levensfase klik hier.

Wil jij de laatste levensfase niet alleen in beeld vastleggen maar ook in woorden? Een levensverhaal opschrijven? Of heb jij iemand nodig die jou helpt om bij het afscheid de juiste woorden te vinden? Wij kunnen Ritueelbegeleider Baaike Brand van harte aanbevelen, die met verbondenheid en warmte in staat is om liefdevolle, authentieke teksten te creëren.