Al jaren volg ik de fotografie van Elena Shumilova. De verbinding tussen kinderen en dieren in haar beelden spreekt mij enorm aan. Hoe tof was het dus dat ik deze herfst een workshop bij haar kon volgen. En dan nog in Ierland – bijzonder hoog op mijn verlanglijstje omdat het het favoriete land van mijn vader is, maar ik er zelf nooit eerder ben geweest. En oh, wat was deze reis het waard. Direct te beginnen met mijn favoriet: Het licht! Het licht in Ierland is MAGISCH! Iedereen die met fotografie te maken heeft zou eigenlijk in Ierland moeten leven. Wat een genot! Maar natuurlijk ook de prachtige mensen, de schitterende natuur, de gezelligheid en de professionele organisatie door Brendan Diver van Photos from Ireland maakten deze workshop tot een onvergetelijke reis. Het leek soms haast op een vakantie, ware het niet dat we echt heel hard moesten werken. En dat hield niet op toen we weer thuis waren. Alles wat Elena met ons had gedeeld over haar manier van fotobewerking moest natuurlijk eerst uitgeprobeerd worden en dan weer terugvertaald naar een manier die ook weer bij mij past. Een mooi proces dat de komende tijd zeker nog door zal blijven werken. Na de workshop heb ik nog deelgenomen aan een tweedaagse fotografie-tour, waar Brendan ons meenam langs de mooiste plekjes van Donegal. Daarover meer in een volgende Blog. Voor nu eerst maar de beelden van de workshop, gestyled en geposeerd door Elena, maar uiteraard vertaald naar de manier waarop ik er zelf naar keek …

Familiefotografie IerlandFotografie DonegalMuziek aan zeeKinderfotografie aan zeeOpa en kleindochterKinderfotografie in de duinenWorkshop Elena ShumilovaWorkshop Elena ShumilovaFotografie met uilMet uil in Donegal
Ik kan echt niet wachten tot ik zo ver ben om de beelden van de fotografie-tour met jullie te delen! We hebben plekken bezocht – voor mij te mooi om in woorden te beschrijven. En we hebben momenten meegemaakt die zonder magie haast niet tot stand hadden kunnen komen (iets met een kikker en een regenboog, of zo). Op de Facebook pagina laat ik weer gelijk weten als die online gaat. Volg je die nog niet, dat kan hier.