Hoewel deze familieshoot in Blaricum alweer even geleden is, staat deze in mijn geheugen gegrift. Terugkijkende op het afgelopen jaar is dit zeker één van de opdrachten, binnen de familiefotografie, die mij nog lang bij zal blijven. Natuurlijk was ik enthousiast toen Diana mij belde om een afspraak te maken. Ik had een aantal leden van haar familie al eens eerder gefotografeerd en ik blijf het een hele eer vinden om keer op keer bij mensen terug te mogen komen. Toen ik echter hoorde wat de achterliggende reden van deze fotoshoot was, moest ik wel even slikken.  Diana’s vader bleek heel ziek en een operatie, met onzekere uitkomst, stond voor de deur.
Voor mij is persoonlijke fotografie zo belangrijk om mooie momenten, met elkaar, in beelden vast te leggen, om ze steeds weer te kunnen beleven. We besloten dan ook er niet alleen een fotoshoot van te maken, maar een uitje, een beleving, waarin ik niet alleen de mogelijkheid had om portretfoto’s te maken, maar waar ik ook de mooie omgang van de familie onderling in beeld kon brengen. De Tafelberg in Blaricum bleek een heerlijke locatie hiervoor.
Helaas heeft het voor Diana’s vader niet meer tot een operatie mogen komen. Twee weken na de fotoshoot is deze bijzonder man overleden. Ik ben dankbaar dat ik hem en zijn vrouw heb mogen leren kennen. Het is duidelijk van wie deze familie haar warme en liefdevolle aard gekregen heeft.

Familiefoto bij de Tafelberg
Een familiefoto in de bossen van de Tafelberg

Oma en kleinkind
Oma en kleinkind 

Familieliefde
Liefdevol met elkaar 

Familiefoto bij de Tafelberg
Natuurlijk hebben we ook heel veel groepsportretten gemaakt 

Oma met haar kleinkinderen
Voor de kleinkinderen was het een leuk uitje

Schapenkooi Tafelberg
Bezoekje aan de schapenkooi 

Schapenkooi Tafelberg

Warme momenten met de kids
En steeds weer die warme momenten voor elkaar

Portretfoto in de duinen van de Tafelberg Blaricum
Bedankt, Diaan, voor je vertrouwen! 

Familiefoto's in den duinen
Dol op elkaar, door de generaties heen 

Een moment die iets van afscheid in zich draagd
Een kostbaar momentje

Familiefoto in de duinen
Een laatste familiefoto in de duinen 

Portetfoto bij de Tafelberg

Nooit eerder heb ik een (hoogformaat) foto zo groot geplaatst, op deze website.
Zie het als een eerbetoon aan een man, die een gat achterliet in het leven van zijn dierbaren.
Een man die een familie achterliet waarin zijn karakter, zijn warmte en zijn compassie altijd voort zal leven.

 

4 Comments

  • Marjo van Vugt schreef:

    Lieve Isabel. Wat een mooi, ontroerend verhaal over mijn gezin. We zijn je nog steeds dankbaar dat je de shoot wilde doen. Ook wij zullen er nog vaak aan terug denken. Nogmaals dank hier voor. Liefs Marjo

  • Danielle Geerts schreef:

    Een groot compliment voor deze prachtige foto’s van deze mooie lieve familie.
    Woorden zijn hier overbodig, de foto’s zijn ontroerend mooi!!