Instagram is eigenlijk nooit mijn ding geweest. Geen idee waarom, maar ik kreeg er gewoon geen klik mee. Op aanraden van collega’s maakte ik een Instagram account voor Soulmates Images aan, maar ik deed er nooit iets mee. Toen afgelopen zomer ons katertje Minho in ons leven kwam, kreeg dit een andere wending. Door Corona had ik toch al zo goed als geen werk en een nieuwe hobby was welkom. Ik startte het Instagram account Minho_Mazing en vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Minho kreeg op het Social Media platvorm veel vriendjes, wat het gewoon erg gezellig maakte. De katten community op Instagram is immens, dus daar kan je jezelf wel in uitleven. Maar er kwamen ook veel complimenten over Minho’s foto’s. Niet alle katteneigenaren zijn immers beroepsfotografen. En daardoor kwam de RAW_community op mijn pad. Een foto-community met tal van accounts vol prachtige fotografie in alle thema’s die je maar kan bedenken. Uiteraard ontdekte ik als eerste RAW_cats en al snel had ik daar mijn eerste feature te pakken. Ik begreep dat er een ranking systeem bestaat, waarbij je naarmate je op meer pagina’s gefeatured word, hoger in de ranking komt. Zo’n uitdaging is voor mij wel weggelegd. Immers, om met een kat gefeatured te worden op RAW_tattoos heb je enige vorm van creativiteit nodig. En eindelijk had ik op fotografiegebied weer meer te doen.

Regelmatig organiseren de pagina’s van RAW ook challenges en ineens besefte ik me, dat er ook thema’s waren die bij beelden van Soulmates Images pasten. Dus pakte ik eindelijk ook dat account weer op. De beelden van Soulmates Images werden door de RAW_community gelijk omarmd en ondertussen mag ik me de winnaar van enkele challenges noemen. Als kers op de taart publiceerde het RAW Journal of Arts onlangs enkele van mijn Little Soulmates foto’s. Inmiddels is Minho moderator van RAW_cats en hebben we allebei de status van RAW VIP Gold member bereikt. Dat houd in dat we op beide accounts features op tenminste 15 verschillende RAW pagina’s hebben. De volgende stap is Platinum member met een vereiste van features op 35 verschillende RAW accounts. Voor veel van die pagina’s zullen we nog op onze ideeën moeten broeden, want hoe krijg je een kat gefeatured op RAW_insects of RAW_drone? Leuke uitdagingen die me scherp houden. Wil je ons avontuur volgen op Instagram en kijken of het ons lukt? Volg ons dan op Soulmates Images en Minho_Mazing. Hieronder een aantal van onze gefeaturede beelden en onderaan vind je een aantal RAW pagina’s met verschillende thema’s. Als je van fotografie houd, zeker een aanrader om te volgen!

Links: Winnaar van twee challenges met het thema liefde. Rechts: De meest gefeaturde foto van Minho Familie in het herfstbos
Challenge winnaar: Pets with family Instagram shoot met hamster

Links: onze meest gelijkte foto. Rechts: Winnaar van de teammate challenge 2020 Kat met auto

Links: Runner-up thema Beach Love. Rechts: Runner-up Trouwen in de herfst.  Familiegeluk op Instagram

Minho’s foto met de meeste likes. Waterdruppel op kattensnuit

En hieronder een selectie uit nog heel wat meer beelden die een feature mochten ontvangen. 

I want to thank Jane and Kris who created a community full of creativity, joy, connection and friendship. Thank you to all the admins and mods of the RAW community, who spend their spare time to bring love and joy to so many photographers and photo lovers. A special thanks to all the RAW pages who already featured Soulmates Images and / or Minho_Mazing. Have a look at their fantastic pages bij clicking through below:

RAW_artgallery, RAW_beaches, RAW_blue, RAW_canine, RAW_cats_, RAW_collage, RAW_depthoffield, RAW_europe_, RAW_herpetology, RAW_hidden_talent, RAW_humanity_, RAW_people_, RAW_pets_, RAW_pink_, RAW_reflection_, RAW_seasons, RAW_sharelove, RAW_silhouette, RAW_tattoos_, RAW_turquoise, RAW_weddings

De RAW community bestaat uit tientallen verschillende pagina’s met de meest uiteenlopende thema’s. Als je een kijkje wilt nemen, wat er allemaal bij hoort, kijk dan op RAW_kingdom.