De drijfveer van mijn bruidsfotografie is – net zo als bij het vastleggen van andere levensgebeurtenissen – het vasthouden van buitengewoon liefdevolle momenten voor de toekomst. Maar als ik met mijn bruidsfotografie dan ook nog hier en daar een award kan winnen, is dat natuurlijk een extra mooie bevestiging voor mijn werk. Na mijn eerdere award bij Fearless Photographers mocht ik deze keer in de prijzen vallen bij de in Nederland nieuw opgerichte Masters of Dutch Wedding Photography. Een hele eer, omdat beiden door heel gerenommeerde fotografen gejureerd worden. Net zo als bij mijn eerdere Fearless Award gaat het om een foto binnen de bruidsreportage, waarin een bruidsmeisje de hoofdrol speelt. Voor mij een mooie bevestiging ervoor, hoe moeiteloos mijn bruidsfotografie en mijn familiefotografie in elkaar overvloeien.
De foto, die deze keer een prijs heeft gewonnen, is echt een mooie afspiegeling van de dag. Een bruid, die intens veel moeite heeft genomen, om haar dochters als prinsesjes eruit te laten zien – geen detail achterwege latend. En hoe in verloop van de dag dan toch de kinderlijke drang weer naar bovenkomt, om vooral heel veel lol te hebben. Met blote voetjes in het zand, veel taart en nog meer rollebollen. En dan krijg je aan het einde van de dag zo’n foto, van een moe maar voldaan kind. Wat kan ik hiervan genieten! Bijzonder ook, dat de tweede foto, die ik van deze bruiloft had ingezonden, een eervolle vermelding heeft mogen ontvangen. Een preview van deze bruidsreportage had ik al geblogd, binnenkort meer van deze te gekke dag …

Bruidsfotografie-Masters-Award_1

 

Bruidsfotografie-Masters-Award_2