Conny en Dré van Stichting Egelopvang Roosendaal leveren kostbaar werk. Ze hebben ruimte voor 37 egels, die ze samen met een aantal andere vrijwilligers verzorgen tot ze weer vrijgelaten kunnen worden. De egel staat op de lijst van Beschermde Dieren in de Natuurbeschermingswet. Bij het opvangcentrum kunnen zieke en gewonde egels terecht voor verzorging en herstel en worden moederloze babyegels grootgebracht. Soulmates Images wil graag meer besef bij mensen creëren, dat liefdevolle zorg voor onze natuur van groot belang is. Egels zijn nuttige dieren. Ze eten insecten en slakken. Ook zijn ze grote opruimers van aas, weggegooide etensresten en fruit. Het is in ons eigen belang egels te helpen in hun voortbestaan. Bedankt Conny en Dré, dat we een kijkje mochten nemen bij jullie en het prachtige werk dat jullie doen!

Moederegel met twee kinderenMoeder met twee kinderen in het buitenverblijf. Zodra de kleintjes 500 gram wegen, word deze egel-familie uitgezet. Stichting Egelopvang RoosendaalEgels in het opvangcentrum worden gewogenEgel op de weegschaalBijhouden van de egelwegingVan alle egels worden de weegresultaten keurig bijgehouden.
Schoonmaken van de hokken in het egelcentrumAlle hokken moeten schoongehouden worden en alle egels verzorgd worden met voer, water en eventueel medicijnen.
Egels in het opvangcentrum in RoosendaalDe egels wachten ondertussen geduldig tot ze weer terug mogen in hun eigen hok.
Egel in opvangcentrum in RoosendaalNaja geduldig? Dat geld natuurlijk niet voor iedere egel.
Babyegeltjes in de egelopvang RoosendaalDan zijn de babyegels aan de beurt.
Flesvoeding bij Egelopvang RoosendaalDeze worden om de paar uur met de fles gevoerd.

Wil je weten hoe je je tuin egelvriendelijk kan maken? Of wil je Stichting Egelopvang Roosendaal steunen? Dat kan bijvoorbeeld door inlevering van kleding of frituurvet. Kijk op de website van Stichting Egelopvang Roosendaal hoe je kan helpen!