De afgelopen maanden heb ik mij bezig mogen houden met een project waar ik al lang van droomde: fotograferen voor het boek Ode aan de Knuffel. Dat de auteur van het boek onze eigen zoon Melvin is, maakte het project extra bijzonder. En het feit dat de opbrengst van Ode aan de Knuffel 100 % aan het goede doel gaat, maakte dat ik mijn eigen opdrachten hiervoor graag een stukje opzei heb geschoven. Ode aan de Knuffel is een verzameling van bijzondere verhalen van mensen die een speciale band met hun knuffel hebben. Naast die verhalen maken gedichtjes, tekeningen en liedjes rondom het thema knuffels deze verzameling tot een super leuk familieboek. Van de 66 bijdrages heb ik bij 48 verhalen de fotografie mogen verzorgen met het doel de verbinding tussen de knuffelaars en hun knuffels vast te leggen. 4.304 km ben ik, vaak samen met Melvin, door het hele land gereden om alle knuffelaars op de foto te zetten. Dat leverde prachtige ontmoetingen op die ik voor geen goud had willen missen. Hieronder zie je een aantal beelden van de knuffelaars en de covershoots die de selectie voor Ode aan de Knuffel niet hebben gehaald. Wil je weten, welke foto’s er dan wel in staan? Het boek is verkrijgbaar op de website van Melvin en in de boekhandel. Van de opbrengst organiseert Melvin een creatief evenement voor kinderen die heel erg gepest worden, om ze zo weer in hun kracht te zetten.

Meer informatie over Ode aan de Knuffel vind je hier.

4 Comments

 • Mariska schreef:

  Oh, mijn lieve Juupke! Maar heel leuk dat deze foto met dierendag gepubliceerd werd!
  Het boek is supermooi geworden.
  Ook deze foto’s zijn allemaal geweldig! <3

  • Soulmates Images schreef:

   Wat lief Mariska! Zo leuk om Juupke erbij te hebben 🙂

   • Adinda schreef:

    Mooie foto’s van onder andere mijn mooie rode beer. Ze is al 50 jaar oud en nog helemaal origineel . Ook de andere knuffels zijn erg mooi gekiekt. Ik heb het boek besteld, ben erg benieuwd.