Kinderfotografie, Bruidsfotografie, maar zeker ook rouw- en bevallingsfotografie: Allemaal zeer intieme momentopnamen, waarvan je je af kan vragen, of die wel thuishoren op Social Media. De laatste tijd is de discussie rond het plaatsen van privéfoto’s – voornamelijk op Facebook – buitengewoon heet. Voor mezelf heeft alle commotie op de toppunt van de discussie ervoor gezorgd, dat ik alle foto’s van onze zoon van Facebook heb verwijdert en al had besloten, om er ook nooit meer eentje op te zetten.

Maar dan! Dan komt ineens het besef, wat er nog overblijft. En daarvoor moet ik terug gaan naar wat voor mij Social Media überhaupt toegevoegde waarde geeft. Ik hoef niet de hele dag te kijken naar foto’s van wat andere mensen gegeten hebben, naar foto’s van brute daden, die een zieke geest  heeft aangericht, naar uitnodigingen voor spelletjes of naar de zoveelste reclame, die iemand deelt om uiteindelijk toch niets te winnen! Nee, ik word blij van de echte momenten! Van dat nieuwe wondertje, dat daar zo vredig in de armen van mijn trotse vriendin ligt! Van die intense kus van mijn pasgetrouwde buren bij hun openingsdans! Van dat tedere familiefoto van de oud-collega, waarvan ik wist, dat ze bijna uit elkaar waren gegaan! Van al die ontroerende, zuivere, betoverende, diepgaande momenten, die ons leven zo veel mooier maken.

Verdriet, bedrog en oppervlakkigheid – we hebben er meer dan genoeg van in ons leven. Daarom dat het voor mij ook zo goed aanvoelde, toen ik Soulmates Images heb opgericht. Besloten had om mij te richten op pure, warme foto’s vol ziel en emotie. Dat was het wat ik vast wilde houden voor komende generaties: de Liefde! Maar nu merk ik dat het vasthouden alleen mij niet genoeg is. Ik wil het ook kunnen verspreiden. Want als we stoppen, om de mooie, liefdevolle momenten te verspreiden – wat blijft dan nog?

Vandaar dat ik besloten heb, om die mooie momenten weer te gaan delen. Momenten, waar ik dankbaar voor ben! Waar ik stil van word! Waar ik kracht uitput! Te beginnen met een project, dat ik in 2014 met Melvin heb doorgevoerd: Life is Beautiful – elke dag een foto van een moment waarvan hij genoten heeft, 365 dagen lang. Hieronder enkele van mijn favorieten. Kijk hier om het boek van het hele project te bekijken. Gek genoeg hadden we dat ene jaar uitgekozen, waarin Melvin zijn voortanden heeft gewisseld, wat dit document extra bijzonder voor mij maakt.

Het leven is te mooi om in een fotodoos te verstoppen. Wie volgt?

Kinderfotografie bij de Oisterwijkse Vennen en Plassen Wandeling bij de Oisterwijkse Vennen 

Stoeien met papa Stoeien met papa

Zweefmolen bij de Efteling In de zweefmolen bij de Efteling

Kinderfotografie thuis Ondeugtje

Kinderfotografie aan zee Op onze favoriete plek

Kind met lievelingstut En toen waren we die dag onze foto bijna vergeten – dus gauw wakker maken en weer uit bed

Kinderfotografie thuis Blije kip

Huisdierfotografie Altijd een bijzonder band met katten

Kinderfotografie met Holi kleuren Afsluiter van het Essche Bouwdorp

Relaxen in de hangmat Relaxen in de hangmat

Donald Duck lezen En eindeloos veel lezen

Blije kinderen Het liefste meisje van de wereld! 

Kind in bibliotheek In de bibliotheek

Omkleden voor de ijshockeywedstrijd Omkleden voor de ijshockey-wedstrijd 

Kind met lievelingsknuffel Ware liefde – ook na 7 jaren nog

Selfie van moeder en zoon En als afsluiter en selfie van ons samen in de nieuwjaarsnacht 

12 Comments

 • Mariska schreef:

  Prachtige foto’s weer. Het gevoel straalt er vanaf.

  • Soulmates Images schreef:

   Dank je Mariska! Heb je gezien dat Mart er ook in voorkomt? 😉

 • Miranda schreef:

  Kippenvel deze foto’s raken mijn (mama) hart.

 • Kim Drent -wiltjer schreef:

  lieve Isabel, er zijn een aantal heel goede fotografen! Maar ik blijf erbij wat jij met je camera weet vast te leggen is gewoon onbetaalbaar! Je visie en gevoel eveneens. Ik kan het niet meer met je eens zijn…. Met de nadruk op meer natuurlijk! Je geeft je zoon iets wat maar heel weinig mensen op deze manier kunnen. Ik ben zo diep onder de indruk..echt. Ik was gister in de supermarkt en tref daar iemand die ik ken maar niet op de bruiloft was. Een van de eerste dingen die ze zei…Ze was bij iemand geweest die wel op de bruiloft was op de koffie en die had de slide show laten zien. Ze was net zo geraakt en onder de indruk als alle andere mensen. Wat een geluksgevoel moet zoiets jou kunnen geven! Dikke knuffel xxx

  • Soulmates Images schreef:

   Ach Kim! Wat een onwijs lief berichtje! Daarmee raak je ook mij – dank je hiervoor! X

 • ingrid mol schreef:

  supermooie foto’s die meteen binnenkomen! en inderdaad…social media…blijft lastig…het is al goed dat je er zo bewust mee omgaat/bezig bent….

  • Soulmates Images schreef:

   Dank je Ingrid! En ik geef je zeker gelijk: Het blijft lastig!!

 • Mariëtte schreef:

  Isabel, wat heb je een prachtig document gemaakt met de voor jou zo bekende details en liefde momenten! Ik bewonder je enorm en je zoontje is een schitterend kind!

 • Kimberley schreef:

  Alle woorden die gezegd zijn sluit ik me 200% bij aan. De foto’s die jij maakt laten pure liefde zien in welke vorm dan ook, maar worden ook gemaakt met pure liefde en dat zie je erin terug. Ik hoop dat je hier de rest van je leven liefde, kracht maar ook zeker plezier uit kan halen want ik wil geen andere fotograaf! X